Александър Везенков се опита, но сам нямаше как да изведе Олимпиакос до нов триуф срещу Монако. Българинът завърши с 14 точки, но монегаските пометоха гръцкия тим с 96:72 като гости, за да изравнят резултата в четвъртфиналната серия от плейофите на Евролигата на 1-1 победи. Сега те вече имат предимство, тъй като се играе до 3 успеха, а следващите два двубоя са в Княжеството. 

В Пиреия Олимпиакос започна силно и взе аванс от 11:4 в първите минути и 16:10 след първата четвърт. Във втората обаче, монегаските се подобриха сериозно и в защита, и в нападение. Те направиха серия от 24:5 преобърнаха нещата, като поведоха с 35:21. На почивката гостите водеха с 40:28 след 30:12 през периода.  

След подновяването на играта гостите продължиха да играят добре и след 2 поредни тройки на Майк Джеймс дръпнаха с 52:34. Олимпиакос изглеждаше в нокдаун. Джеймс реализира още 2 далечни опита за 60:41. Гостите контролираха мача и водеха с 69:51 преди последната част. 

В нея ситуацията не се промени особено, като домакините се опитаха, но Монако всеки път отговаряше и в края успя дори да увеличи сериозно преднината си, за да удари сериозен шамар върху амбициите на Олимпиакос. 

Везенков игра почти 32 минути, като вкара 5 от 8 стрелби от игра, взе 4 борби, 3 пъти открадна топката и записа коефициент на полезност от 19. Неговият тим обаче направи 20 грешки и допусна Монако да вкара 58,6% от стрелбите си от игра, в това число 13 от 26 тройки. Майк Джеймс реализира 23 за победителите, Данило Анджушич добави 19. 

Така в 3 от сериите резултатът е 1-1. Лидерът след редовния сезон Барселона има 2 трудни гостувания срещу Байерн, а Анадолу Ефес ще приеме Олимпия Милано в опит да приключи серията у дома след двете си домакинства другата седмица. Само Реал Мадрид води с 2-0 срещу Макаби Тел Авив преди двете си визити в Израел, след като срази съперника с 95:66 и във втория двубой със съперника у дома.